Garnalen in pikante roomsaus

Garnalen in pikante roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze pikante garnalen in roomsaus met een schelpjespasta zodat de saus lekker kan inzitten. Gemaakt van trostomaten, sambal, knoflook en Provençaalse kruiden. Een uur lang in de oven en het gerecht is klaar. Serveer met gemengde eikenbladsla en rucola voor een perfect maaltijd.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Garnalen in pikante roomsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Laat de garnalen als ze diepgevroren zijn eerst ontdooien. Ontvel de trostomaten door ze kruiselings in te snijden en in heet water te dompelen. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes.
  2. Schep de stukjes tomaat in een kom, meng er eerst de sambal door en vervolgens de room. Plet de teentjes knoflook.
  3. Verhit de boter of olie in een grote aardewerken schaal en bak hierin samen met de geplette teentjes knoflook de garnalen. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij.
  4. Giet het tomatenroommengsel over de garnalen. Zet de schaal circa een uur in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer dit gerecht met pasta, bij voorkeur schelpjespasta want daar gaat de saus lekker inzitten. Geef er ook een gemengde salade van eikenbladsla en rucola bij met een vinaigrette van olijfolie en citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen