Teppan yaki van biefstukpunten garnalen tong en calamari m

Teppan yaki van biefstukpunten garnalen tong en calamari m

Smulweb imageSmulweb

Teppan yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari, op smaak gebracht met dashi, ponzu en gomazu. Ook aubergine, paprika, haricots verts, kool en uien doen mee. Serveer op een grote schaal en laat iedereen zelf proberen welke saus het beste bij de gerechten past.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Biefstukspies
  • 400 g Tijgergarnalen
  • 4 Tongfilet

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Teppan yaki van biefstukpunten garnalen tong en calamari m op tafel.

  1. Maak eerst dashi, ponzu en gomazu zoals beschreven in de volgende recepten: http://www.smulweb.nl/1368833/koken/recept/Dashi, http://www.smulweb.nl/1368834/koken/recept/Gomazu-saus, http://www.smulweb.nl/1368835/koken/recept/Ponzu
  2. Steek tandenstokers of bamboe satéstokjes door de uien en snijd er plakken van, zodanig dat deze door de stokjes bij elkaar worden gehouden.
  3. Doe de biefstukpunten even in de diepvries (30 minuten) en snijd er vervolgens dunne plakjes van.
  4. Snijd de aubergine in hele dunne plakken en leg ze in koud gezouten water. Laat ze 20 minuten trekken en laat ze vervolgens uitlekken op een doek.
  5. Maak de paprika`s schoon en snijd ze in vieren.
  6. Blancheer de koolbladeren in kokend water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken op een doek en snijd er vervolgens flinterdunne reepjes van.
  7. Blancheer de haricots verts in kokend water gedurende 3 minuten. Spoel ze daarna af in ijskoud water en snijd ze vervolgens in tweeën. Maak er kleine bundeltjes van, omwikkeld met een flinterdun plakje wortel.
  8. Snijd de tongfilets in 3 stukken (totaal dus 12).
  9. Arrangeer alle ingrediënten op een grote platte schaal.
  10. Steek de teppan yaki plaat aan en voeg een heel klein beetje olie toe. Begin met grillen, het liefst in deze volgorde: vlees, garnalen, vis en groenten.
  11. Verdeel iedere keer dat iets gaar is over de borden van de gasten.
  12. Laat uw gasten zelf proberen welke saus het beste past bij de verschillende gerechten. Prettige avond!
eet smakelijk