- 200 g Biefstukspies
- 400 g Tijgergarnalen
- 4 Tongfilet
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Teppan yaki van biefstukpunten garnalen tong en calamari m op tafel.
- Maak eerst dashi, ponzu en gomazu zoals beschreven in de volgende recepten: http://www.smulweb.nl/1368833/koken/recept/Dashi, http://www.smulweb.nl/1368834/koken/recept/Gomazu-saus, http://www.smulweb.nl/1368835/koken/recept/Ponzu
- Steek tandenstokers of bamboe satéstokjes door de uien en snijd er plakken van, zodanig dat deze door de stokjes bij elkaar worden gehouden.
- Doe de biefstukpunten even in de diepvries (30 minuten) en snijd er vervolgens dunne plakjes van.
- Snijd de aubergine in hele dunne plakken en leg ze in koud gezouten water. Laat ze 20 minuten trekken en laat ze vervolgens uitlekken op een doek.
- Maak de paprika`s schoon en snijd ze in vieren.
- Blancheer de koolbladeren in kokend water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken op een doek en snijd er vervolgens flinterdunne reepjes van.
- Blancheer de haricots verts in kokend water gedurende 3 minuten. Spoel ze daarna af in ijskoud water en snijd ze vervolgens in tweeën. Maak er kleine bundeltjes van, omwikkeld met een flinterdun plakje wortel.
- Snijd de tongfilets in 3 stukken (totaal dus 12).
- Arrangeer alle ingrediënten op een grote platte schaal.
- Steek de teppan yaki plaat aan en voeg een heel klein beetje olie toe. Begin met grillen, het liefst in deze volgorde: vlees, garnalen, vis en groenten.
- Verdeel iedere keer dat iets gaar is over de borden van de gasten.
- Laat uw gasten zelf proberen welke saus het beste past bij de verschillende gerechten. Prettige avond!