Thaise rundvleessalade

Thaise rundvleessalade

Smulweb imageSmulweb

Deze Thaise rundvleessalade is snel gemaakt en smaakt heerlijk! Dunne plakjes rood, sappig vlees gemengd met komkommer, tomaatjes en chilipeper. Geef deze salade een extra twist door hem op smaak te brengen met een dressing van knoflook, gember, sojasaus en limoensap.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise rundvleessalade op tafel.

  1. Meng voor de dressing de knoflook en gember met de sojasaus en het limoensap.
  2. Verhit de zonnebloemolie- en de sesamolie in een pan en bak de biefstuk aan iedere kant 1 1/2 minuut kort zodat het vlees van binnen rood blijft. Laat het vlees 10 minuten rusten en snijd het daarna in dunne plakjes.
  3. Snijd de komkommer overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in lange, dunne plakjes. Halveer de tomaatjes en snijd de chilipeper in dunne reepjes.
  4. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar, behalve de sesamzaadjes. Breng op smaak met de dressing.
  5. Strooi sesamzaadjes over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade