Indiase spruitjes met kip

Indiase spruitjes met kip

Smulweb imageSmulweb

Een curry met spruitjes, dat klinkt niet alleen verrassend, het is ook simpelweg smullen. Maak je eigen currypasta en voeg deze samen met kokosmelk, water, kipfilet en spruitjes toe aan de braadpan. Laat alles samen stoven tot de spruitjes beetgaar zijn. Garneer het gerecht met verse koriander.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 1 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Indiase spruitjes met kip op tafel.

  1. Maak eerst de currypasta: Dep de rode pepers droog en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de koekenpan en roerbak hierin de komijn en korianderzaadjes zo'n 2 minuten, zonder vetstof.
  2. Pureer in de keukenmachine de sjalotjes, knoflook, sereh, laos, rode pepers, komijn, koriander, kaneel, zout, kruidnagel- en kerriepoeder tot een pasta.
  3. Verhit in de braadpan de olie en bak hierin de kipfiletreepjes bruin.
  4. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee.
  5. Voeg de currypasta, spruitjes, kokosmelk en 1 dl water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  6. Stoof het geheel 10 minuten met het deksel op de pan.
  7. Haal het deksel eraf en verwarm nog 5 minuten tot de spruitjes beetgaar zijn.
  8. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  9. Bestrooi met verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte Spruitjes