- 1 Sereh / Citroengras
- 1 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Indiase spruitjes met kip op tafel.
- Maak eerst de currypasta: Dep de rode pepers droog en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de koekenpan en roerbak hierin de komijn en korianderzaadjes zo'n 2 minuten, zonder vetstof.
- Pureer in de keukenmachine de sjalotjes, knoflook, sereh, laos, rode pepers, komijn, koriander, kaneel, zout, kruidnagel- en kerriepoeder tot een pasta.
- Verhit in de braadpan de olie en bak hierin de kipfiletreepjes bruin.
- Bak de ui en knoflook 1 minuut mee.
- Voeg de currypasta, spruitjes, kokosmelk en 1 dl water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Stoof het geheel 10 minuten met het deksel op de pan.
- Haal het deksel eraf en verwarm nog 5 minuten tot de spruitjes beetgaar zijn.
- Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Bestrooi met verse koriander.