Wildragout met champignons

Wildragout met champignons

Smulweb imageSmulweb

Een herfstige wildragout van het seizoen. Heerlijk zacht stukjes wildpoulet in een saus van onder andere wijn, gezeefde tomaten en tijm. Geserveerd met champignons en zilverui.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 600 g Wildpoelet
  • 30 g Cognac
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wildragout met champignons op tafel.

  1. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's en het sjalotje in stukjes. Pureer deze met behulp van een keukenmachine of staafmixer en pers de knoflook erboven uit.
  2. Meng de wijn, de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en de tijm erdoor.
  3. Bak in een braadpan de spekblokjes ca. 5 min. zachtjes uit en bak daarin het wildpoelet in ca. 8 min. rondom bruin. Borstel de champignons schoon en bak ze 3 min. mee.
  4. Strooi de bloem erover en voeg al roerend langs de rand van de pan scheutje voor scheutje het paprikamengsel toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  5. Roer de zilveruitjes erdoor.
  6. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons