- 600 g Wildpoelet
- 30 g Cognac
- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Wildragout met champignons op tafel.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's en het sjalotje in stukjes. Pureer deze met behulp van een keukenmachine of staafmixer en pers de knoflook erboven uit.
- Meng de wijn, de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en de tijm erdoor.
- Bak in een braadpan de spekblokjes ca. 5 min. zachtjes uit en bak daarin het wildpoelet in ca. 8 min. rondom bruin. Borstel de champignons schoon en bak ze 3 min. mee.
- Strooi de bloem erover en voeg al roerend langs de rand van de pan scheutje voor scheutje het paprikamengsel toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Roer de zilveruitjes erdoor.
- Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar.