- 280 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koolrolletjes van savooiekool met verse worst op tafel.
- Zorg dat u cocktailprikkers in huis heeft. Haal GOEDE verse worst. Ouderwetse. Ik koop in bij meerdanvlees.nl. Superkwaliteit en het wordt aan huis bezorgd.
- Was de koolbladeren en zet ze op met ruim kokend water met zout en kook ze ongeveer 6 minuten zacht en hanteerbaar. Snijd de rest van de kool in fijne reepjes. U heeft er straks ongeveer 4 ons van nodig. Maak de ui schoon en snijd deze fijn.
- Verdeel de verse worst in acht gelijke delen. Wikkel elk hiervan in een koolblad en zet ze vast met een cocktailprikker. Braad ze snel aan in een braadpan met wat boter. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze apart.
- Fruit de ui in de boter tot deze glazig wordt. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel even doorbraden zodat de tomatenpuree gaar wordt (anders is hij te zuur).
- Voeg nu de rest van de kool toe, samen met de wortel en de knoflook. Laat even stoven op matig vuur met een deksel op de pan. Breng het geheel op smaak met zout, peper uit de molen en wat kerriepoeder (niet overdrijven!).
- Leg de rolletjes weer in de pan en giet er dan de bouillon bij. Breng aan de kook. Laat de rolletjes toegedekt in ongeveer 20 minuten op een klein vuur gaar worden. Klaar!