Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie op tafel.
- Snij het preiwit in ringen.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij in blokjes.
- Snij de banaan in stukken. Schil en rasp de gember.
- Kruid de room met peper en zout en 1 mespunt kerriepoeder. Zet koel weg tot u de soep opdient!
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
- Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember, en 2 koffie lepels kerrie toe en laat 5 min stoven. Roer het met een houtenlepel wat om.
- Overgiet met de kippenbouillon en kokosmelk.
- Dek af en laat het geheel nog 15 à 20 min koken op een zacht vuurtje.
- Mix daarna de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water.
- Breng op smaak met wat peper en zout en nog wat kerrie.