Klassieke bolognaise saus

Klassieke bolognaise saus

Smulweb imageSmulweb

Een goede pasta begint bij een goede saus en dat is precies wat deze bolognaise saus is. Met veel liefde gemaakt met verse ui, knapperige wortel, selder en knoflook - geserveerd met de perfecte pasta. Laat het in rust pruttelen, zodat de smaken van de saus samenvloeien en de hele wereld ruikt naar de heerlijke aroma's van oregano en rozemarijn.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Klassieke bolognaise saus op tafel.

  1. Snijd de ui, de wortel, de selder en de knoflook zeer fijn. Fruit de groenten kort aan in olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Laat op hoog vuur bakken. Doe er vervolgens de gesneden tomaten en de tomatenpuree bij en bak nog even door om de bittere smaak van de puree te verminderen.
  2. Blus af met de wijn en de bouillon. Voeg vervolgens de rozemarijn, flink wat oregano, peper en zout toe en laat alles 2 tot 3 uur rustig pruttelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen