Pasta met spinazie tomaat en mozzarella uit de oven

Pasta met spinazie tomaat en mozzarella uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere pasta ovenschotel met spinazie, tomaat, pesto en mozzarella. Het ideale gerecht voor als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers op tafel wil zetten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Buffelmozzarella
  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met spinazie tomaat en mozzarella uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met flink wat zeezout en laat goed uitlekken. Meng met een beetje olijfolie, pesto, geraspte kaas en peper.
  3. Snijd de tomaten in dunne plakken. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  4. Verhit een eetlepel olie in een wok en roerbak de ui twee minuten tot glazig. Voeg de spinazie snel toe roerbak kort tot het net geslonken is. Knijp een teentje knoflook door de knijper en meng goed met de spinazie. Laat niet al het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de pasta in een ovenschaal en druk het een beetje aan. Verdeel de spinazie eroverheen. Let erop dat het vocht wordt vermengd met de pasta. Dek af met de dun gesneden schijfjes tomaat, basilicumblaadjes en als laatste de mozzarella.
  6. Zet de ovenschaal in de oven tot de mozzarella is gesmolten en licht bruin kleurt (15 tot 20 minuten).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta