Appelchutney

Appelchutney

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke chutney gemaakt van appels, ui, knoflook, rozijnen en specerijen. De chutney kruidig maar toch fris zoetig van smaak. Lekker bij een kaasplankje, hamburgers of als dip.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelchutney op tafel.

  1. Schil de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Breng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem aan de kook.
  3. Laat het mengsel daarna op laag vuur ongeveer 45 minuten inkoken tot een vrij dikke saus.
  4. Roer geregeld om, vooral wanneer de chutney begint in te dikken.
  5. Laat afkoelen en schep in een steriele glazen pot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Pate