Herfststamppot

Herfststamppot

Smulweb imageSmulweb

De herfst vraagt om een heerlijke stamppot! Combineer spruitjes en appel in dit gerecht en het smaakt er nog meer herfstachtig door. De hazelnoten geven de stamppot een lekkere crunch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Herfststamppot op tafel.

  1. Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken. Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze.
  2. Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten.
  3. Bak 150g gerookte spekreepjes uit. Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen. Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten.
  4. Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin.
  5. Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht.
  6. Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappelmengsel. Zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is.
  7. Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Top af met de uitgebakken spekreepjes, gebakken appels en geroosterde hazelnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden