Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Herfststamppot op tafel.
- Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken. Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze.
- Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten.
- Bak 150g gerookte spekreepjes uit. Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen. Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten.
- Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin.
- Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht.
- Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappelmengsel. Zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is.
- Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Top af met de uitgebakken spekreepjes, gebakken appels en geroosterde hazelnoten.