Hutspot pompoen pancetta

Hutspot pompoen pancetta

Smulweb imageSmulweb

Hutspot pompoen pancetta, een heerlijk ouderwets recept in een modern jasje. Uitgelekte pompoen in boter, samen met gestampte aardappelen, warme room en kerriepoeder. Knapperige pancetta maakt de stamppot helemaal af. Garneer met koriander of peterselie.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hutspot pompoen pancetta op tafel.

  1. Aardappel schillen, wassen en koken.
  2. Kook de pompoen in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken zodra de blokjes zacht zijn.
  3. Bak de goed uitgelekte pompoen in een beetje boter, zonder dat het bruin wordt.
  4. Stamp de blokjes samen met de nog warme aardappelen fijn.
  5. Voeg warme room en/of melk toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
  6. Roer er nog een klontje boter door.
  7. Bak de pancetta totdat deze knapperig is.
  8. Leg een laagje stamppot op een bord, dan een laagje pancetta, dan een dun laagje stamppot, etc.
  9. Garneer met een beetje gehakte koriander of peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Vlees Pompoen Hutspot