Tapas

Tapas

Smulweb imageSmulweb

Deze empanadas zjin perfect om uit te delen op school als je zoon of dochter jarig is! De vulling van gehakt, ui, paprika, bloem en tomatenpuree maken deze tapas extra smaakvol. Tip: vul met stukjes appel, kaneel en gedroogde abrikozen met amandelen voor lekkere appelflappen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tapas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Maak met de keukenmachine knoflook, ui, paprika, sherry en ansjovis tot een papje. Bak het geheel daarna met het gehakt rul in een pan met olijfolie. Om het geheel minder vet te maken, kun je eerst het gehakt rul bakken en daarna afgieten. Voeg vervolgens de bloem, tomatenpuree en de rest van de kruiden toe en meng alles goed door. Laat het mengsel afkoelen.
  3. Leg een plakje deeg op de empanada vormpjes en vul deze met de afgekoelde vulling. Smeer het randje in met geklutst ei en vouw de vorm dicht. Het teveel aan deeg komt er vanzelf af. Leg de empanadas op de bakplaat en prik er een gaatje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
  4. Bak de empanadas in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
  5. Vul de empanadas bijvoorbeeld met appel, kaneel, gedroogde in stukjes gesneden abrikozen en geschaafde amandelen voor lekkere appelflappen. Een kleiner maatje maakt ze geschikt om uit te delen op school als je zoon of dochter jarig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas