Kipburger met avocadobacon en cheddar

Kipburger met avocadobacon en cheddar

Smulweb imageSmulweb

Hemelse kipburger met avocadobacon, cheddar, sla, tomaat, komkommer, augurk en rode ui. Tezamen met een heerlijke mosterdmayonaise. Snel een ultiem broodje op tafel?

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kipburger met avocadobacon en cheddar op tafel.

  1. Gebruik voor 700 ml mayonaise 1 eierdooier, een paar snufjes zout, wat versgemalen peper, 1 el wittewijnazijn en 700 ml plantaardige olie. Doe alles, behalve de olie, in de kom van de keukenmachine en zet hem op de hoogste stand.
  2. Schenk eerst druppelgewijs en daarna steeds sneller de olie erbij. Let op dat de olie steeds snel opgenomen wordt. Blijf olie bijschenken tot je een stevige massa krijgt die niet van een lepel afdruipt.
  3. Gebruik voor de mosterdmayonaise het basisrecept voor mayonaise, maar dan met 1/2-1 el mosterd erdoor.
  4. Doe het kipgehakt in een grote kom en voeg de eierdooier, salie en fijn zeezout en versgemalen peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het vlees in 4 porties en vorm ze tot burgers.
  5. Beleg het brood met sla, tomaat, komkommer, augurk en rode ui. Bak de burgers in de olie in 4-6 minuten aan beide kanten gaar.
  6. Leg de cheddar 2 minuten voor het einde op de burgers om het te laten smelten. Bak intussen de bacon knapperig.
  7. Leg de burgers op het brood, dan de bacon en avocado en vervolgens de mosterdmayonaise.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kaas