- 1 Sereh / Citroengras
- 2 Rode peper
- 1 tl Garnalenpasta
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise rode currypasta op tafel.
- Maak het citroengras schoon en snijd het in ringetjes. Bewaar het laatste harde stuk om mee te laten koken (voor extra smaak).
- Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of blender en laat draaien tot alles fijn is.
- Bij gebruik de pasta even in wat olie laten bakken om de aroma's vrij te laten komen en dan pas vlees, tofu, seitan of groenten toevoegen.
- Indien gewenst kan nog wat kokosmelk worden toegevoegd, evenals het harde stuk van het citroengras.
- Voor het serveren even proeven om te controleren of de smaak goed is. Als het te flauw is, voeg wat extra vissaus toe. Als het te zout is, wat limoensap toevoegen. Als het te zuur is, wat extra suiker toevoegen. Als het te pittig is, wat extra kokosmelk of een beetje yoghurt toevoegen.