Thaise groene currypasta

Thaise groene currypasta

Smulweb imageSmulweb

Makkelijk en snel te maken Thaise groene currypasta - kruidig en licht pittig, kan je variëren met vlees, kip of vis. Maak de pasta in de food processor en breng op smaak met limoenblad, limoensap en vissaus. Serveer met rijst of noedels en verse basilicum.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 0.5 el Koriander
  • 1 tl Garnalenpasta

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise groene currypasta op tafel.

  1. Maak het citroengras schoon en snijd het in ringetjes. Bewaar het laatste harde stuk om mee te laten koken (voor extra smaak).
  2. Doe alle ingrediënten behalve de basilicum in een foodprocessor of blender en laat draaien tot alles fijn is.
  3. Bij gebruik de pasta even in wat olie laten bakken om de aroma's vrij te laten komen en dan pas vlees, tofu, seitan of groenten toevoegen.
  4. Indien gewenst kan voor wat extra smaak nog 100 ml kokosmelk toegevoegd worden.
  5. Voor het serveren even proeven om te controleren of de smaak goed is. Als het te flauw is wat extra vissaus toevoegen. Als het te zout is wat limoensap toevoegen. Als het te zuur is wat extra suiker toevoegen. Als het te pittig is wat extra kokosmelk of een beetje yoghurt toevoegen.
  6. Maak het gerecht af met de verse basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees