Rode bietentaart

Rode bietentaart

Smulweb imageSmulweb

Een rode bietentaart om je vingers bij af te likken. Bieten in blokjes, uien en 2 tl paprikapoeder zorgen voor een heerlijk kruidige vulling. Eenmaal in de oven elke minuut van wachten waard!

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rode bietentaart op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Afgieten. Stampen.
  2. Bladerdeeg ontdooien. Bieten in blokjes snijden. Uien pellen, in blokjes snijden en in olijfolie goudbruin bakken. Voeg zout, peper en 2 tl paprikapoeder toe. Roer de bietenblokjes door de uien, voeg 1 el azijn toe en laat dit mengsel door en door warm worden. Gas uit.
  3. Meng de slagroom met de 2 eieren en de mosterd. Voeg dit toe aan de aardappelen en stamp dit erdoor. Roer dit door het bietenmengsel. De vulling is dan klaar.
  4. Leg een vel bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in met olie. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg 8 velletjes bladerdeeg op elkaar. Rol uit tot een grote ronde lap, en bekleed de springvorm ermee. Snijd het teveel aan deeg weg. Doe de vulling erin. Rol van het overige deeg een kleinere lap, en dek daarmee het geheel af. Zijkanten goed aan het deksel drukken. Maak in het midden een gaatje van ca. 1 cm doorsnede.
  5. Klop het ei los, besmeer het deksel ermee. Zet het geheel in een voorverwarmde oven (200 graden C/gas stand 5) en bak de taart in ca. 50 - 55 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg Taart