- 4 Kardemompeultjes
- 1 Naanbrood knoflook & koriander
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Indiaase snelgebakken scampi met scherpe kruiden op tafel.
- Pel de scampi voorzichtig, laat de staartjes eraan zitten. Maak met een klein scherp mes een snee langs de rug van elke scampi en verwijder de zwarte darm. Spoel ze af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en dep ze droog.
- Doe de gember, knoflook, chilipoeder, kurkuma, mosterdzaadjes en kardemomzaadjes in een kom. Doe er de garnalen bij en schud ze om, totdat ze geheel met het mengsel zijn overdekt.
- Verwarm een wok tot deze heet is. Doe de ghee of de boter erin en zwenk deze rond tot hij gaat schuimen. Doe de gemarineerde scampi erbij en roerbak 1 tot 2 minuten tot ze net roze beginnen te worden.
- Roer de kokosmelk erdoor en sudder 3 tot 4 minuten tot de scampi net gaar zijn.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.