- 480 g Kalfsvlees
- 7.5 g Koriander
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Marokkaans stoofpotje op tafel.
- Snijd het vlees in stukjes en pel de ui. Snij de ui doormidden en vervolgens in plakjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in stukjes en was en snij de koriander.
- Wel de gedroogde pruimen in water. Kook ze even op en zet ze weg. Laat de doperwten en wortelen uitlekken.
- Verhit olie in een pan. Bak het vlees in de olie bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg dan de paprika toe en bak deze even mee. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, tomatenpuree, ¼ koriander, komijn, saffraan, zwarte peper, paprikapoeder, zout en water toe. Laat het geheel stoven totdat het vlees gaar is.
- Voeg de doperwten/wortelen toe en het resterende deel van de koriander. Laat het nog 2 minuten doorkoken en de stoofpot is klaar.