Warme komkommersoep met zalm

Warme komkommersoep met zalm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk romige komkommersoep met zalm. Maak eerst een bouillon met sjalotjes en wat knoflook, breng deze aan de kook en voeg de komkommer toe. Pureer alles en voeg roomkaas en dille toe. Serveer met gerookte zalm en een lepel kruidenroomkaas.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Warme komkommersoep met zalm op tafel.

  1. Snipper een sjalotje, hak een teen knoflook en fruit ze in de soeppan. Voeg de in stukken gesneden komkommer toe en bak kort mee.
  2. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg ca. 400 ml heet water toe. Blend glad met een blender of staafmixer. Breng aan de kook.
  3. Neem de soeppan van het vuur en roer er 1 eetlepel roomkaas en 1 eetlepel dille doorheen.
  4. Snijd 100-150 gram gerookte zalm in snippers. Leg die op een hoopje in een diep bord, schenk de soep eromheen.
  5. Serveer de soep met een lepel kruidenroomkaas en een takje dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep