Chili con carne met pittige twist

Chili con carne met pittige twist

Smulweb imageSmulweb

Deze chili con carne met pittige twist is heerlijk pittig en zit boordevol smaakvolle ingrediënten zoals bruine bonen, ui, paprika en gehakt. Breng op smaak met chilipoeder en een tikje suiker en serveer met rijst of tortillachips.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chili con carne met pittige twist op tafel.

  1. Rul het gehakt zachtjes (zonder olie of 1 tl olie) tot het lichtbruin is, schep uit de pan en doe over in een kom.
  2. Voeg een scheutje olie toe in dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de uien, knoflook en paprika tot alles zacht is.
  3. Neem een andere kom, doe daar de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree in en roer tot een dikke saus. Voeg dan het gehakt toe aan het ui/knoflook en paprikamengsel.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Voeg vervolgens de dikke saus toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  5. Leeg de pot bruine bonen boven de pan (dus met het vocht) en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren om aanzetten te voorkomen.
  6. Voeg de gesneden lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Minder chilipoeder kan altijd nog worden toegevoegd als de pittigheid te veel is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Chili con carne