Paprikasoep met ansjovis

Paprikasoep met ansjovis

Smulweb imageSmulweb

Deze paprikasoep is perfect voor de liefhebbers van een pittig soepje. Gemaakt van geroosterde paprika’s, gebakken sjalotjes, knoflook, pepertjes en klaargemaakt met ansjovis voor extra diepte van smaak. Bon Appetit!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 700 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Paprikasoep met ansjovis op tafel.

  1. Gebruik verse paprika's. Rooster ze eerst zwart onder de grill, laat ze afkoelen in een plastic zak en verwijder het vel. Snijd ze in stukjes en haal de pitjes eruit.
  2. Bak de sjalotjes, knoflook en pepertje kort aan. Voeg de klein gesneden paprika's toe. Laat dit 10 minuten op een laag pitje sudderen.
  3. Voeg het hete water met de bouillonblokjes toe en laat even trekken. Giet de soep door een zeef.
  4. Doe wat achterblijft in een keukenmachine en voeg dit weer toe aan de soep.
  5. Voeg ansjovis en de olijfjes toe met wat peper uit de molen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep