Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde fruitige zuurkool op tafel.
- Week de rozijnen in warm water.
- Verhit de boter en bak hierin de spekblokjes. Voeg de zuurkool toe en stoof 5 minuten met het deksel op de pan.
- Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de gewelde rozijnen, de appelblokjes en de kaneelpoeder door de zuurkool. Leg er plakjes banaan op en stoof nog 5 minuten met het deksel op de pan.
- Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk in plaats van water. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
- Verwarm de oven of grill voor.
- Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal. Leg hamrolletjes met plakken ananas op de zuurkool.
- Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met geraspte kaas.
- Schuif het gerecht in de warme oven of onder de grill totdat de kaas gesmolten is.