Stoofperen

Stoofperen

Smulweb imageSmulweb

Stoofperen voor bij het kerstdiner? Het kost een paar uur maar dan heb je ook wat! Schil de peren en kook ze op een laag vuurtje met wijn, suiker en kaneel. Serveer de peren warm of koud.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofperen op tafel.

  1. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten (extra smaak komt uit het steeltje).
  2. Je kan ervoor kiezen om de peren heel te laten of in vieren te snijden. Haal in het laatste geval meteen het klokhuis eruit.
  3. Kook de peren op een laag vuur met de wijn, suiker, het kaneelpijpje (of poeder) en water. Zorg ervoor dat de peren net onder water zijn.
  4. Laat de peren in ongeveer 2 uur gaarkoken. Controleer af en toe of de peren niet droogkoken en voeg zo nodig water toe.
  5. Serveer de peren warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Peren