Kip pilaf

Kip pilaf

Smulweb imageSmulweb

Creëer een aromatisch gerecht met deze Kip Pilav. In de serene combinatie van abrikozen, cranberry’s, saffraan, pistachenoten en groene kruiden brengt een stukje Midden-Oosten op tafel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip pilaf op tafel.

  1. Verwarm de bouillon met de saffraan and laat het van het fornuis af trekken. Pel en snipper de uien en snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de abrikozen in vieren.
  2. Verhit in een ruime pan een scheut olie en fruit de uien hierin gedurende 5 minuten. Voeg de kipblokjes en de specerijen toe en fruit alles al omscheppend voor 2 minuten. Strooi dan de rijst in de pan en bak al roerend tot de korrels licht verkleurd zijn.
  3. Schenk dan de bouillon erbij en breng het aan de kook. Voeg dan de abrikozen en de cranberry's toe en laat alles koken tot de rijst gaar is en het vocht volledig is opgenomen (ca. 10-12 minuten).
  4. Hak de kruiden grof en voeg de helft toe aan de rijst samen met de pistaches. Laat het geheel nog 1-2 minuten doorverwarmen.
  5. Meng het geheel met een vork. Bestrooi voor het serveren de rest van de groene kruiden eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte