- 700 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pompoenroomsoep op tafel.
- Hak de ui fijn.
- Schil de pompoen en verwijder eventuele pitjes en draden en snijd in grove stukken. Houd een paar stukken pompoen apart.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gehakte ui. Voeg er de stukken pompoen, 400 ml room, het kipbouillonblokje, het water en de rozemarijn en peper naar smaak aan toe. Roer alles door elkaar, breng aan de kook, zet het gas laag en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Rasp de apart gehouden stuk(ken) pompoen in lange dunne repen. Bak de geraspte pompoen in de zonnebloemolie iets bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Klop de resterende 100 ml room stijf.
- Pureer de pompoensoep als die gaar is met een staafmixer.
- Schep de pompoen/roomsoep in mooie soepkommen, schep er wat geklopte room bovenop en versier met de gefrituurde pompoensliertjes.
- Serveer de soep direct.