Carrot cake met cream cheese frosting

Carrot cake met cream cheese frosting

Smulweb imageSmulweb

Luchtige en smeuïge carrot cake met wortel, walnoten en rozijnen. Het glazuur van Monchou, crème fraiche en boter maakt het af. Een verrukkelijk zoete lekkernij voor bij de koffie of thee. Bak met dit recept een heerlijke cake van ongeveer 26 cm doorsnede.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Carrot cake met cream cheese frosting op tafel.

  1. Neem een bakvorm (rond of vierkant) van ongeveer 26cm doorsnede en vet deze in.
  2. Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
  3. Wortel tot dunne slierten raspen (bijv. in foodprocessor).
  4. Meng bloem, suiker, zout, zuiveringszout, kaneel en piment. Roer olie erdoor en klop het geheel luchtig.
  5. Klop losgeklopt ei er beetje bij beetje door. Het wordt nu een vrij stijve brij.
  6. Meng walnoten, wortel en rozijnen erdoor (gaat het beste met de hand).
  7. Giet het dikke mengsel in de vorm.
  8. Bak carrot cake in het midden van de oven gedurende 40-45 minuten. Laat de cake even afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  9. Klop Monchou met crème fraiche en boter los.
  10. Mix gezeefd poedersuiker er beetje bij beetje door tot het mengsel mooi glad is.
  11. Smeer het mengsel dik over de cake en laat het opstijven. Het glazuur wordt niet hard, het blijft een smeuige brei. Je kan het er eventueel ook los bij serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Cake