- 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Carrot cake met cream cheese frosting op tafel.
- Neem een bakvorm (rond of vierkant) van ongeveer 26cm doorsnede en vet deze in.
- Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
- Wortel tot dunne slierten raspen (bijv. in foodprocessor).
- Meng bloem, suiker, zout, zuiveringszout, kaneel en piment. Roer olie erdoor en klop het geheel luchtig.
- Klop losgeklopt ei er beetje bij beetje door. Het wordt nu een vrij stijve brij.
- Meng walnoten, wortel en rozijnen erdoor (gaat het beste met de hand).
- Giet het dikke mengsel in de vorm.
- Bak carrot cake in het midden van de oven gedurende 40-45 minuten. Laat de cake even afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
- Klop Monchou met crème fraiche en boter los.
- Mix gezeefd poedersuiker er beetje bij beetje door tot het mengsel mooi glad is.
- Smeer het mengsel dik over de cake en laat het opstijven. Het glazuur wordt niet hard, het blijft een smeuige brei. Je kan het er eventueel ook los bij serveren.