Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven, perfect voor een gezellig diner. Kabeljauwfilet, geroerbakte prei met een vleugje kerrie en crème fraîche. Een smeuïge laag kaas en hup, deze verrukkelijke ovenschotel gaat de oven in.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak de prei schoon en snijd de preien in dunne ringetjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  4. Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
  5. Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
  6. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
  7. Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei.
  8. Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit.
  9. Strooi de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in de oven in ca. 25 minuten gaar worden en de kaas gratineren.
eet smakelijk