Stamppot rauwe andijvie met kaas

Stamppot rauwe andijvie met kaas

Smulweb imageSmulweb

Een Nederlandse klassieker die nooit gaat vervelen: stamppot rauwe andijvie met kaas. Gemaakt van zachte aardappelen, rauwe andijvie, azijn, zout, peper, nootmuskaat en blokjes kaas. Zo lekker heeft u nog nooit stamppot gegeten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stamppot rauwe andijvie met kaas op tafel.

  1. Kook de aardappelen in een pan water met een snufje zout in 20 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen af.
  3. Pureer de aardappelen met een pureestamper.
  4. Voeg de melk en boter toe.
  5. Stamp alles nog goed door totdat het luchtig wordt. Voeg nu de andijvie, azijn, zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  6. Schep het geheel goed door elkaar heen en laat het door en door warm worden.
  7. Schep vlak voor het serveren de blokjes kaas door de stamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Andijvie stamppot