Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelbeignets op tafel.
- Vermeng de bloem en het zout goed. Maak een kuiltje in de bloem. Meng de gist met iets lauwe melk en voeg dit samen met 2/3 deel van de lauwe melk en het ei toe in het kuiltje. Maak van het midden uit roerend een dik glad beslag en besla dit enkele minuten.
- Verdun het beslag langzaam met de overige lauwe melk tot een glad beslag verkregen is. Dek het beslag af en laat op een tamelijk warme plaats ca. 1 uur rijzen.
- Boor de appelen, schil ze en snijd ze in dikke plakken. Bestrooi met een mengsel van suiker en kaneel en laat dit ca. 5 min. staan.
- Vul een gietijzeren pan voor de helft met olie en verhit dit tot er blauwe damp van de olie afkomt.
- Laat de appelplakken uitlekken en haal ze één voor één door het beslag. Laat ze onmiddellijk in de zéér hete olie glijden en bak ze snel gaar en aan weerskanten goudbruin.