Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Smulweb imageSmulweb

Een traditioneel Andalusische Gazpacho waarvan het recept al eeuwen meegaat. Leg de tomaten even in kokend water, ontvel ze en ontferm je van de zaadjes. Vervolgens pureer je de tomaten, de paprika, de komkommer en de ui in de foodprocessor. Daarna koud laten worden in de koelkast. Wat een verfrissende soep!

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gazpacho andaluz op tafel.

  1. Leg de tomaten ruim 10 sec. in kokend water, ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken. Was de paprika en de komkommer. Snijd de ene helft van de paprika en komkommer in kleine stukjes en leg ze apart in bakjes. Snijd de andere helft van de paprika in stukken en voeg ze toe aan de tomaten. Snijd de ui in stukken en voeg deze ook toe aan de tomaten.
  2. Pureer de tomaten, paprika, komkommer en ui goed in een foodprocessor. Voeg koud water, azijn en olijfolie toe.
  3. Pers de knoflook boven de soep uit en voeg naar smaak tabasco en zout toe. Voeg de kleingesneden paprika en komkommer toe.
  4. Laat de soep 24 uur in de koelkast doorkoelen en serveer koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep