- 1 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Erwtensoep de luxe op tafel.
- Zet een 5 liter pan met koud water op het vuur. Voeg grote blokken schoongemaakte wortel, gepelde uien, grof gesneden prei, een bos selderij en een halve geschilde selderieknol toe aan het water, samen met geplette peperkorrels. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het 3 á 4 uur trekken.
- Zeef voorzichtig het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen. Zeef de bouillon door een fijne bolzeef en gooi de groenten weg.
- Was de spliterwten in een zeef tot het water helder is. Voeg de spliterwten en 3 runderbouillonblokjes toe aan de bouillon en breng al roerend aan de kook.
- Pluk de mooiste stukken vlees los en hak het vlees grof.
- Voeg de zak soepgroenten, een bos grof gesneden bladselderij en het gesneden vlees toe aan de soep. Breng op smaak met bouillonblokjes, zout en peper en laat het geheel nog een half uur pruttelen.
- Voeg halverwege het pak doperwten toe. BLIJF ROEREN!