Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Volkoren pompoenbrood op tafel.
- Maak van de pompoen pompoenpuree door deze te koken of te stoven. Laat de puree afkoelen.
- Doe de bloem in een grote kom. Maak er een kuil in en doe er de pompoenpuree in. Strooi het zout over de rand. Verkruimel de gist over de pompoenpuree. Voeg de olie of boter toe.
- Kneed een minuut of 5 machinaal, voeg zo nodig extra water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een droge doek.
- Stomp het deeg wat in en maak het deeg terug bolvormig. Laat het deeg nog 15 minuten rijzen onder de droge doek.
- Zet het deeg op een bakplaat, en laat het terug 40 minuten rijzen onder de droge doek. Warm de oven voor op 220 graden.
- Plak er nog wat pompoenpitten op en zet het deeg in de oven. Bak het brood 45 minuten.