- 5 Kardemompeultjes
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Trifle met rood fruit en custard op tafel.
- Neem 4 whiskyglazen en steek hiermee uit een plak cake een rondje voor op de bodem van het glas. Geef de cake een beetje sherry. Verdeel over de glazen met cakebodem.
- Maak het fruit schoon en kook kort in een bodempje water. Verdeel over de glazen met cakebodem.
- Zet de room met het vanillestokje (gesplitst) en de kardemom op laag vuur op en laat net niet koken.
- Sla de eidooiers met suiker op in een ruime kom of in de keukenmixer.
- Haal het vanillestokje en de kardemom uit de room en giet al roerende de room bij de eidooiers. Alles nu gelijk terug in de pan en op laag vuur opzetten.
- Blijf met een spatel goed over de bodem roeren en wanneer het dik wordt, haal je de pan van het vuur en blijf je nog een kleine minuut roeren.
- Verdeel de custard over de glazen met fruit en zet de glazen in de koelkast. Strooi wat suiker over de bovenlaag van de custard om te voorkomen dat er een vel op komt.
- Klop tot slot de room met suiker tot dikke slagroom en serveer deze bij de koude glazen met custard en fruit.