Erwtensoep goed gevuld overheerlijk en makkelijk

Erwtensoep goed gevuld overheerlijk en makkelijk

Smulweb imageSmulweb

Een echte Hollandse klassieker. Deze overheerlijke goed gevulde erwtensoep staat zo op tafel. Met stukjes vlees, rookworst en groenten. Ideaal voor een ijskoude winterdag. Lekker met roggebrood en katenspek.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Hamschijf
  • 400 g Erwten soepgroenten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Erwtensoep goed gevuld overheerlijk en makkelijk op tafel.

  1. Zet een grote soeppan met ruim water op het vuur. Doe hierin de gewassen spliterwten, de bouillonblokjes, de laurierbladeren en het vlees (behalve de rookworst).
  2. Breng alles aan de kook met de deksel op de pan en roer af en toe goed door zodat de spliterwten niet vastplakken aan de bodem van de pan. Schep regelmatig het schuim eraf.
  3. Laat dit ongeveer 75 tot 90 minuten zachtjes koken.
  4. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Roer nogmaals goed door de pan en voeg het gesneden vlees, de soepgroente en de rookworst toe. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe en laat nog ongeveer een half uur op laag vuur pruttelen.
  5. Verwijder de laurierblaadjes voor het opdienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep