Appel perencrumble met gember

Appel perencrumble met gember

Smulweb imageSmulweb

Verwen je gasten met een smakelijke appel perencrumble met gember. Het mengsel van appels en peren wordt afgetopt met een lekker kruimeldeeg. Serveer met vanille ijs.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appel perencrumble met gember op tafel.

  1. Beboter de ovenschaal en bestrooi met 1 eetlepel suiker.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Smelt de boter in de koekenpan en schraap er het vanillestokje boven leeg.
  4. Voeg de appelblokjes toe en bak ze op een zacht vuurtje.
  5. Voeg daarna de blokjes peer, de geraspte gember en de rest van de suiker toe en laat het geheel 10 minuten garen.
  6. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en puls tot het mengsel op nat zand lijkt.
  7. Doe het fruitmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover.
  8. Bak de ovenschaal gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel