Feestelijke coquilles

Feestelijke coquilles

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze feestelijke coquilles met mousse van zoete aardappel en peterselie, knapperige blokjes groenten, zelfgemaakte zoete aardappel chips en een pittige dressing van knoflook, chili-pepertjes, limoensap, suiker, sojasaus, vissaus, rijstazijn en olijfolie. Een verrassend en kleurrijk gerecht!

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Feestelijke coquilles op tafel.

  1. Maak eerst de mousse van zoete aardappel en peterselie. Snijd de aardappels in blokjes en kook ze gedurende 10 minuten in de kippenbouillon. Week het gelatineblaadje in koud water, knijp het uit en laat het oplossen in wat lauwe bouillon. Blancheer de peterselie kort in gezouten water en laat het goed uitlekken. Mix de aardappelen, peterselie en bouillon in een blender fijn. Laat het afkoelen. Klop de room op en roer door het mengsel. Laat het opstijven in de koelkast.
  2. De knapperige groenten: snijd alle groenten in kleine blokjes. Bak de groenten in wat boter tot ze bijtgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Zoete aardappel chips: snijd een zoete aardappel met een dunschiller in lange slierten. Frituur de slierten op 160°C tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Pittige dressing: snijd de knoflook en het chili-pepertje fijn. Doe alle ingrediënten – limoensap, suiker, sojasaus, vissaus, rijstazijn en olijfolie – in een shaker en schud goed door elkaar.
  5. De coquilles: dep de coquilles droog, kruid ze met peper en zout en wentel ze even in de bloem. Schud de overbodige bloem af. Bak de coquilles met wat boter in een koekenpan mooi bruin.
  6. Opmaak: leg eerst de groentjes in een serveerring op het bord, daarop de dressing, de coquilles met als versiering de zoete aardappel chips en ernaast een lepel mousse en een plakje verse vijg.
eet smakelijk