Paling - zalm timbaaltje

Paling - zalm timbaaltje

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van gerookte paling en zalm, op smaak gebracht met citroen, Italiaanse kruiden en crème fraîche. Een perfect voorgerecht om te serveren die zeker de smaakpapillen van jouw gasten zal stimuleren!

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Paling - zalm timbaaltje op tafel.

  1. Snijd 1/4 deel van de komkommer en leg deze apart voor later. Halveer de rest van de komkommer en schraap hier met een theelepel de zaadjes uit. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
  2. Knip de bieslook fijn en snijd vervolgens de palingfilet in dunne reepjes.
  3. Voeg alles bij elkaar in een kom. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, de Italiaanse kruiden en zout & peper naar smaak. Roer dit goed door elkaar. Voeg, op 1 eetlepel na, de dressing en de crème fraîche bij het mengsel van de paling, komkommer & bieslook.
  4. Bekleed de koffiekopjes aan de binnenkant ruim met plastic folie (laat ze enigszins over de rand van het kopje hangen). Bedek de folie nu met de plakjes zalm, zorg ervoor dat de binnenkant van de kopjes geheel bedekt zijn en laat de zalm eveneens over de rand van de kopjes vallen.
  5. Schep vervolgens de palingsalade in de kopjes en druk het licht aan. Vouw de palingsalade dicht met de overhangende zalm. Vouw nu de folie dicht en zet de kopjes een uur in de koeling.
eet smakelijk