Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Shoarma loempias op tafel.
- Laat de lapjes bladerdeeg in 15-20 minuten ontdooien. Verwijder de plastic velletjes tussen de deeglapjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees een minuut of vijf. Schep het vlees tijdens het bakken om. Schep het vervolgens in een kom en laat het iets afkoelen.
- Spoel de taugé af en laat uitlekken. Maak de lente/bosuitjes schoon. Verwijder de worteltjes en het buitenste dunne velletje. Snijd de uitjes, inclusief een klein stukje van het mooie groene loof, in dunne ringetjes. Klop 1 ei los in een kom. Voeg de lente/bosuitjes en de taugé toe en meng alles goed door elkaar. Meng ten slotte het shoarmavlees erdoor.
- Zorg dat de vulling klaar is als het deeg nét ontdooid is. Snijd het shoarmavlees in kleine stukjes. Leg in het midden van elk deeglapje een bergje vulling. Houd de randen schoon. Doop je vinger in het water en maak de randen van de deeglapjes vochtig. Vouw het deeg als een loempia op. Knijp de zijkanten goed dicht en plak de naad van het deeg met water vast.
- Klop in een royale kom een ei los. Bestrijk de bovenkant van de loempia`s met ei. Leg de loempia`s op het bakpapier. Bak ze in de voorverwarmde oven op 200°C in ongeveer 25 minuten lichtbruin en knapperig.
- Variatie: bestrooi de met ei ingesmeerde loempia`s met een beetje sesamzaad
- voeg aan de vulling 1 à 2 eetlepels pindakaas toe
- vervang de taugé door circa 3 eetlepels gekookte rijst.