- 7.5 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Briouats met gehakt ei en kaas op tafel.
- Vermeng in een kom het rundergehakt met de specerijen, zout en fijngehakte knoflooktenen.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de fijngehakte ui.
- Voeg het gehaktmengsel toe en bak alles omscheppend rul.
- Roer er dan de losgeklopte eieren doorheen tot die zijn gestold.
- Laat afkoelen en schep er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander door.
- Smeer onderaan een ontdooide loempiavel wat harissa, leg daar een plakje kaas op en schep daar wat van het gehaktmengsel op.
- Rol dan op tot briouats (zie foto).
- Doe hetzelfde met de rest van de loempiavellen tot het gehaktmengsel op is.
- Bak de briouats in de hete olie goudbruin en knapperig. Laat goed uitlekken op keukenpapier.