Briouats met gehakt ei en kaas

Briouats met gehakt ei en kaas

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Briouats met gehakt, ei en kaas uit de Marokkaanse keuken. Eieren en kruiden door het vlees mengen, deze vullen met kaas en oprollen in de loempiavellen. Bakken in de olie en genieten met het gezin.

45 min bereiden

voorgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7.5 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Briouats met gehakt ei en kaas op tafel.

  1. Vermeng in een kom het rundergehakt met de specerijen, zout en fijngehakte knoflooktenen.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de fijngehakte ui.
  3. Voeg het gehaktmengsel toe en bak alles omscheppend rul.
  4. Roer er dan de losgeklopte eieren doorheen tot die zijn gestold.
  5. Laat afkoelen en schep er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander door.
  6. Smeer onderaan een ontdooide loempiavel wat harissa, leg daar een plakje kaas op en schep daar wat van het gehaktmengsel op.
  7. Rol dan op tot briouats (zie foto).
  8. Doe hetzelfde met de rest van de loempiavellen tot het gehaktmengsel op is.
  9. Bak de briouats in de hete olie goudbruin en knapperig. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Ei Kaas