Fruitcake met dadels pruimen en abrikozen

Fruitcake met dadels pruimen en abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Deze fruitcake met dadels, pruimen en abrikozen is een zoete traktatie! Een rijke mix van gedroogd fruit, muf maar zacht van structuur, en perfect te combineren met een kop thee of sterke koffie. Een must-have voor de zoetekauwen.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Dadel
  • 100 g Gewelde Pruimen
  • 22.5 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Fruitcake met dadels pruimen en abrikozen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de bakvorm in. Haal de pitten uit de dadels. Leg ze op een snijplank en snijd elke dadel in drie stukken. Snijd zo ook de abrikozen en de pruimen. Was de rozijnen.
  2. Meng het gedroogde fruit met twee eetlepels bloem in een kom.
  3. Voeg de rietsuiker, de kaneel en het bakpoeder toe aan de kom en roer door elkaar.
  4. Smelt de boter in de magnetron tot het vloeibaar is.
  5. Klop in een andere kom de karnemelk met de gesmolten boter, de eieren en de vanille door elkaar.
  6. Meng het karnemelkmengsel met het bloemmengsel. Spatel goed door elkaar.
  7. Giet het beslag in de vorm en zet in de oven. Bak voor ongeveer 50 minuten. Een satéprikker moet er schoon uitkomen. Als je een ronde taartvorm of een cakevorm gebruikt, kan het zijn dat de cake iets langer moet bakken.
  8. Laat de cake even afkoelen. Haal hem uit de vorm en leg hem op een plaat.
  9. Zeef de poedersuiker. Meng de poedersuiker met het water en eventueel de rum tot de dikte van dikke honing.
  10. Smeer het glazuur met een eetlepel over de cake. Verdeel de kersen over de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Dadels Pruimen Abrikozen