- 550 g spring home loempiavellen 40 stuks
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaisevietmanese loempia op tafel.
- Laat de loempiavellen ontdooien en haal ze van elkaar af. Leg ze op een schone theedoek op een bord en sluit de theedoek tegen uitdrogen.
- Week de noodles en oorzwam in heet water gedurende 15-20 minuten. Giet af en snijd de oorzwam in smalle reepjes van 2 mm en de noodles in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook en wortel.
- Doe het gehakt in een grote schaal. Voeg knoflook, suiker, sojasaus, vissaus, sesamolie, ei en versgemalen peper toe. Voeg noodles, oorzwam en wortel toe. Meng en kneed tot je 1 bal krijgt.
- Vouw nu de loempia's. Leg een vel met de punt naar beneden en doe 1 eetlepel gehaktmengsel erin. Vouw volgens de aanwijzingen op de foto en druk goed aan. Gebruik eiwit als lijm. Zorg dat er geen lucht inzit.
- Bak/frituur 3-4 minuten.