Thaisevietmanese loempia

Thaisevietmanese loempia

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf Thaisevietmanese loempia! Een heerlijke vulling van noodles, wortel en gehakt, op smaak gebracht met vissaus en sojasaus. Rol de loempia's volgens de aanwijzingen op de foto en frituur deze kort. Lekker als snack!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 550 g spring home loempiavellen 40 stuks

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaisevietmanese loempia op tafel.

  1. Laat de loempiavellen ontdooien en haal ze van elkaar af. Leg ze op een schone theedoek op een bord en sluit de theedoek tegen uitdrogen.
  2. Week de noodles en oorzwam in heet water gedurende 15-20 minuten. Giet af en snijd de oorzwam in smalle reepjes van 2 mm en de noodles in stukken van 4 cm. Snijd de knoflook en wortel.
  3. Doe het gehakt in een grote schaal. Voeg knoflook, suiker, sojasaus, vissaus, sesamolie, ei en versgemalen peper toe. Voeg noodles, oorzwam en wortel toe. Meng en kneed tot je 1 bal krijgt.
  4. Vouw nu de loempia's. Leg een vel met de punt naar beneden en doe 1 eetlepel gehaktmengsel erin. Vouw volgens de aanwijzingen op de foto en druk goed aan. Gebruik eiwit als lijm. Zorg dat er geen lucht inzit.
  5. Bak/frituur 3-4 minuten.
eet smakelijk