Champignonragout

Champignonragout

Smulweb imageSmulweb

Deze champignon ragout is heerlijk romig en perfect voor op een gezellige avond thuis. De champignons worden gebakken en gecombineerd met ui, knoflook, dragon, tijm en crème fraîche. Geniet van de heerlijke smaak en geur van deze ragout.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignonragout op tafel.

  1. Borstel de champignons schoon. Verwijder een plakje van de steel en snijd de champignons in plakjes of halveer ze. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en laat het spek kort uitbakken.
  3. Voeg de ui, de knoflook, de dragon en de tijm toe en laat fruiten tot de ui glazig is.
  4. Voeg de champignons toe en laat ze omscheppend bakken tot het vrijgekomen vocht is verdampt.
  5. Blus af met de bouillon (of de fond) en de wijn en breng aan de kook.
  6. Roer er de crème fraîche door en bind de saus met allesbinder of maïzena.
  7. Breng de ragout op smaak met wat zout en peper en bestrooi voor het serveren met de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen