Varkensrollade met ragout

Varkensrollade met ragout

Smulweb imageSmulweb

Varkensrollade met ragout! Een heerlijke klassieker met saus van smoorvocht, bouillon, boter, bloem en room. Tuinkruiden, zout en peper maken de smaak compleet. De champignons en stukjes rollade zorgen voor een royale ragout.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water
  • 100 g Lamsrollade

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Varkensrollade met ragout op tafel.

  1. Snijd 100 gr. champignons en 1 uitje fijn en smoor ze met enkele druppels citroensap in een klontje boter. Laat het uitlekken, maar bewaar het smoorvocht en vul dat met water aan tot 1 dl.
  2. Los hierin 1 tl. bouillonpoeder op.
  3. Smelt 1 1/2 el. boter en voeg in èèn keer 1 el. bloem toe. Roer tot een samenhangende massa ontstaat.
  4. Voeg al roerend 1/2 dl. smoorvocht toe tot het kookt. Roer met nog 1/2 dl. vocht en 1 el. room de saus glad.
  5. Voeg 1 el. tuinkruiden, zout en peper naar smaak toe.
  6. Snijd 100 gr. gare rollade in stukjes en doe ze met de champignons bij de saus. Laat het zachtjes doorverwarmen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees