Gestoofde aubergine in honing en specerijen

Gestoofde aubergine in honing en specerijen

Smulweb imageSmulweb

Gestoofde aubergine in honing en specerijen. Heerlijk goudbruin gebakken aubergines, gestoofd in een honing-limoenmengsel met knoflook, gember, harissa en komijnpoeder en bestrooid met verse koriander als topping. Serveer deze verrukkelijke Arabische lekkernij met een lekker klodder yoghurt bijvoorbeeld als bijgerecht tijdens jouw diner.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gestoofde aubergine in honing en specerijen op tafel.

  1. Leg de plakken aubergine op de schone theedoek en bestrooi alle snijvlakken ruim met zout. Laat ze zo 15-20 minuten liggen en veeg ze vervolgens goed af met keukenpapier.
  2. Verwarm de koekenpan voor op een middelhoog vuur. Kwast alle kanten van de aubergineplakken in met olijfolie en bak ze, in gedeeltes, aan beide zijden goed bruin in de koekenpan. Haal ze uit de pan en bewaar ze op het bord.
  3. Mix in de kom de honing, het limoensap en 160 ml heet water, goed roeren zodat de honing oplost.
  4. Verhit de koekenpan opnieuw, doe er een scheutje olijfolie in en bak hierin de knoflook en de gember, al roerend, gedurende 30 seconden. Voeg er de harissa en het komijnpoeder aa n toe en bak ook deze mee gedurende 30 seconden.Giet het honing-limoenmengsel erbij en breng alles aan de kook.
  5. Leg de aubergineplakken in de honingsaus, zonodig elkaar overlappend, en laat ze op een middelhoog vuur stoven gedurende 10 minuutjes, de aubergineplakken wel af en toe omkeren en zonodig een scheutje water toevoegen.
  6. Proef en breng zonodig op smaak met wat zout, laat wat afkoelen en bestrooi met de verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden Aubergine