Rippen-bohnensuppe

Rippen-bohnensuppe

Smulweb imageSmulweb

Deze Duitse Rippen-bohnensuppe is een stevig gevulde soep met varkenskrabbetjes en bonen die de avond van tevoren moet worden gekookt. Dus alvast die grote soeppan op het vuur en genieten maar!

120 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water
  • 500 g droge witte bonen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rippen-bohnensuppe op tafel.

  1. Kook een dag van tevoren de varkenskrabbetjes in water met laurierblad, kruidnagels en peper tot ze heel gaar zijn.
  2. Laat de krabbetjes in het kookvocht afkoelen en verwijder de specerijen, maar laat het vet op de bouillon liggen.
  3. Haal de volgende dag de krabbetjes uit het vocht en haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes.
  4. Kook de bonen in bouillon met ui, prei en aardappels in ongeveer 1 uur gaar.
  5. Laat op de bolle kant van een opscheplepel het eimengsel in de soep glijden.
  6. Roer met een houten lepel het mengsel goed door de soep tot de soep bindt, maar laat de soep niet meer koken.
  7. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep