Geroosterde hollandse knolgroenten en knoflookcrumble

Geroosterde hollandse knolgroenten en knoflookcrumble

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde hollandse knolgroenten en knoflookcrumble met wortels, knolselderij, bietjes, aardappelen en uien in een tijm-olijfoliemengsel uit de oven. Knapperig en goudbruin gebakken, bestrooid met krokante knoflook crumble van verkruimeld brood. Serveer direct.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Geroosterde hollandse knolgroenten en knoflookcrumble op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Snijd de wortel, knolselderij, bieten en aardappels allemaal in even grote stukken van zo'n 2½ bij 2½ cm. Snijd de uien in dikke parten.
  2. Doe alles met de helft van de knoflook over in een braadslede. Giet er 75 ml olijfolie over, voeg de tijm toe en kruid royaal met zout en peper. Schep alles goed om en rooster in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten tot het knapperig is.
  3. Schep na ongeveer 20 minuten eventueel de spekreepjes door de groenten en schep regelmatig om.
  4. Verkruimel het geroosterde brood. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg de rest van de knoflook toe en bak zachtjes goudbruin. Voeg het broodkruim toe en roerbak totdat het goudbruin en krokant is.
  5. Strooi het broodkruim over de groenten en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees