Kip-in-de-pot

Kip-in-de-pot

Smulweb imageSmulweb

Kip-in-de-pot gegaard in de oven is altijd een succes. Met groenten, pruimen, verse kruiden, limoenrasp en een vleugje wijn is deze kip helemaal een feest. Met het stoofvocht dop je je brood af en het kippetje vanzelf op je bord.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kip-in-de-pot op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en doe er 2 eetlepels olijfolie in samen met de ongepelde knoflooktenen en alle groenten, behalve de kool. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en bak de groenten, al omscheppend, tot ze lichtbruin zijn aan alle kanten.
  3. Schep de groenten en knoflook over in de braadpan en meng er de kruiden, de limoenrasp en de pruimen door.
  4. Zet de koekenpan weer op het vuur met 2 eetlepels olijfolie, kruid de kipdelen met versgemalen peper en zout en bak ze aan alle kanten bruin.
  5. Leg de kip tussen de groenten in de braadpan en duw de koolparten ertussen.
  6. Roer de kippenbouillon, de witte wijn en 100 ml olijfolie door elkaar en schenk dit mengsel over de kip en groenten.
  7. Doe het deksel op de pan, neem een lange strook aluminiumfolie en klem daarmee het deksel rondom vast op de pan.
  8. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak de kip gedurende 70 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden C en verleng de baktijd met nog eens 30 minuten.
  9. Haal de pan uit de oven en geniet van een verrukkelijk zacht en mals kippetje!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken