Goulash met een pittig tintje

Goulash met een pittig tintje

Smulweb imageSmulweb

Deze goulash heeft een pittig tintje door de Spaanse rode peper. Heerlijk met brood of rijst. Het vlees wordt in blokjes gesneden en daarna gebakken met spekjes, paprika, ui en knoflook. Hierna gaan tomatenblokjes, wijn, bouillon en kruiden als tijm en karwijzaad erbij. Na een paar uur sudderen voeg je aardappels, sperziebonen en kouseband toe en laat het nog 45 minuten sudderen. Final touch: zout, peper én cayennepeper. Smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kouseband

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Goulash met een pittig tintje op tafel.

  1. Snij het vlees in niet al te grote blokjes. Ontdoe de paprika van de zaden en snij deze net als de ui in grove stukken. Maak de bonen/kouseband schoon en snij deze in stukken van 2 cm. Hak de knoflook fijn. Snij de Spaanse peper in ringetjes, laat de zaden zitten voor een pittig effect of verwijder ze als je het niet te pittig wilt.
  2. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op matig hoog vuur in ± 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ± 2 minuten zachtjes mee.
  3. Voeg de paprika's, uien, Spaanse peper ringetjes en knoflooksnippers toe aan het vlees. Bak dit geheel nog ± 2 minuten zachtjes mee.
  4. Los het bouillontablet op in 2 dl heet water. Schenk de tomatenblokjes, wijn en bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg tijm en karwijzaad toe. Breng aan de kook en laat afgedekt ± 2 uur heel zachtjes sudderen op een vlamverdeler.
  5. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Maak de sperziebonen/kouseband schoon, was ze en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm. Voeg de aardappelblokjes en sperziebonen/kouseband toe aan de goulash en laat het nog ± 45 minuten gaar smoren.
  6. Breng op smaak met zout en peper (ook eventueel wat cayennepeper voor de liefhebbers van pittigheid). Serveer de goulash met brood of rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje