- 0.5 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Vlaamse runderlappen op tafel.
- Zet alle ingrediënten klaar. Schil de ui en snijd deze in dikke plakken. Wrijf het vlees in met zout en peper.
- Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees snel aan weerskanten bruin. Neem het uit de pan en fruit in de achtergebleven boter de ui.
- Stuif de bloem over de ui, roer enkele malen goed door en laat verder fruiten tot de bloem licht gekleurd is. Giet het bier erop, laat even goed pruttelen, waarbij u blijft roeren.
- Voeg het vlees erbij, de kruiderij, de suiker en azijn. Laat dit met deksel op de pan op een zeer zacht vuur een uurtje stoven.
- Voeg er dan de snee brood bij, dik besmeerd met mosterd. Nog een uurtje stoven.
- Neem het vlees uit de pan, verwijder peterselie en laurier, roer het stoofvocht goed door en giet het over het vlees.