Vlaamse runderlappen

Vlaamse runderlappen

Smulweb imageSmulweb

Voor deze heerlijke Vlaamse stoof, gaat u eerst het vlees aanbakken in boter. Vervolgens fruit u de ui erin en voegt er bloem, bier, kruiderij, suiker, azijn en besmeerd brood aan toe. Het geheel nog een uurtje laten stoven. Smullen maar!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vlaamse runderlappen op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de ui en snijd deze in dikke plakken. Wrijf het vlees in met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees snel aan weerskanten bruin. Neem het uit de pan en fruit in de achtergebleven boter de ui.
  3. Stuif de bloem over de ui, roer enkele malen goed door en laat verder fruiten tot de bloem licht gekleurd is. Giet het bier erop, laat even goed pruttelen, waarbij u blijft roeren.
  4. Voeg het vlees erbij, de kruiderij, de suiker en azijn. Laat dit met deksel op de pan op een zeer zacht vuur een uurtje stoven.
  5. Voeg er dan de snee brood bij, dik besmeerd met mosterd. Nog een uurtje stoven.
  6. Neem het vlees uit de pan, verwijder peterselie en laurier, roer het stoofvocht goed door en giet het over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees